MITÄ ON AFFILIATE-MARKKINOINTI

Kumppanuusmarkkinointi eli affiliate markkinointi on helppo tapa tienata elantonsa kohtuullisen helposti vaikka kotisohvalta käsin. Pieniin lisäansioihin pääsee käsiksi jo todella helposti, eikä suuretkaan rahavirrat vaadi välttämättä mahdottomasti työtä.

Affiliate markkinoinnin etuna on se, että pienen alkuponnistuksen jälkeen busineksesi pyörii käytännössä itsekseen.

Affiliatemarkkinointi onnistuu helpoiten internetin välityksellä, luomalla internetsivut. Käytännössä tienaamisen aloittaminen ei vaadi lainkaa alkupääomaa tai rahan sijoittamista toimintaan. Helpoiten aloittaminen käy avaamalla blogisivut ja liittymällä johonkin kumppanuusverkkoon, kuten Trade Tracker ja sijoittamalla tarjolla olevia mainoksia sivuille.

Mikäli haluat tehostaa markkinointi ja rahavirtaa, ja sinulla on mahdollisuus sijoittaa myös muutama kymppi rahaa kannattaa luoda tili myös Google Adwords palveluun jolloin voit aloittaa myös hakukonemainonnan.

Perusteet

Affiliate markkinointi tarkoittaa markkinoinnin muotoa, jossa yritys palkitsee kumppaneitaan, sinua, tuomistasi asiakkaista. Tämä tarkoittaa siis sitä, että affiliate markkinoija ohjaa kävijöitä yrityksen nettisivuilla esimerkiksi bloginsa, keskusteluforumeiden tai muun nettimainonnan avulla. Kun asiakas ostaa yrityksen tuotteita sinulle maketaan provisio tehdystä ostosta. 

Kummanuusmarkkinoinnissa voidaan katsoa olevan joko kolme tai neljä eri toimijaa.
  • Tuotteen myyjä, joka myy tuotteitaa internet kaupassa.
  • Affiliate markkinoija, joka markkinoi tuotteita.
  • Asiakas, joka siis luonnollisesti on kiinostunut myyjän kauppaamista tuotteista tai affiliate markkinoinnista.
  • Affiliate verkko, joka tarjoaa kootusti eri myyjien affiliate sopimuksia affiliate markkinoijille.
Edellä kolme ensimmäistä ovat käytännössä päätoimijat ja viimeinen eli affiliate verkko on helpottamassa toimintaa ja tuo tuotteiden myyjät ja kumppanuusmarkkinoijat yhteen. Välttämättä affiliate verkko ei kuitenkaan aina ole mukana vaan osa myyjistä tarjoaa affiliate sopimuksia itsenäisesti.

Affiliate verkot

kumppanuus verkot ovat hyviä siinä mielessä, että ne tuovat yhdessä paikassa suuren määrän affiliate ohjelmia ulottuvillesi, jolloin myös provisioiden maksut tapahtuvat kätevästi yhdestä paikasta. Tässä on etuna se, että sopimuksia ja provisioiden kertymistä on helppo hallita ja rahavirrat yhdestä paikasta ovat tasaisia. 

Verkostoihin ja yksittäisiin kumppanuusohjelmiin liittyminen on ilmaista, joten niihin, ja niiden tarjoamiin sopimuksiin kannattaa ainakin käydä tutustumassa. Aloittelijan kannattaa valita joku suurista ja tunneuista verkoista, jolloin aloittaminen käy vaivattomasti.

Muutamia hyviä affiliate verkkoja löydät TÄÄLTÄ.


Mikä on affiliate ohjelma?  

Affiliate ohjelmassa liityt yritykseen markkinoidaksesi heidän tuotteitaan niin, että se johtaa asiakkaan ostopäätökseen ja tästä kaupasta yritys maksaa sinulle komission. Aloittaminen on helppoa. Sinun tarvitsee vain valita tuote tai markkinat, jotka kiinnostavat sinua ja liittyä siihen liittyvään ohjemaan tai ohjelmiin.

Aloittamista helpottaa huomattavasti se, jos löydät itseäsi kiinnostavat täsmämarkkinat. Valitse siis tuote tai tuoteryhmä, joka sinua itseäsi kiinnostaa ja erikoistu siihen. Tee selvitystyötä avainsanoista markkinoillasi ja valitse sellaiset, joilla tapahtuu paljon nettihakuja, mutta joiden osalta ei ole paljoa tarjontaa. Internetistä löydät useita palveluja joilla löydät suosituimmat hakusanat esimerkkinä voidaan mainita kaikkien affiliate markkinoijien työkalu Googlen Adwords. Tämän jälkeen teet haun näillä sanoilla ja katsot kuinka paljon tarjontaa kullekin on. Paljon kysyntää ja vähän tarjontaa on sinun täsmämarkkinasi.

Seuraavaksi rakennat nettisivut valitsemiesi markkinoiden ympärille ja liityt asiaan liittyvään affiliate ohjelmaan. Sitten vain alat ohjaamaan liikennettä sivuillesi. Kun olet saanut yhden sivuston pyörimään ja tuottamaan voit alkaa laajentamaan markkinoitasi ja menestystäsi. Sivustoista kannattaa rakentaa teemasivustoja, jolloin voit  markkinoida useita tuotteita samalla sivustolla.

Koita myös valita sellaisia affiliate ohjelmia, joista saat myös passiivista tuloa, eli sellaisia tuotteita joita asiakas jatkotilaa uudestaan ja uudestaan. Tällaisia ovat esimerkiksi laihdutus valmisteet ja vitamiinit sekä erilaiset tietotekniset palvelut, joita myydään kuukausi tilauksina, kuten esimerkiksi VPN palvelut tai hosting palvelut joita myydän yleensä yhden kuukauden - vuoden uusiutuvilla sopimuksilla. Tämänkaltaisia, suositeltavia ohjelmia löydät TÄÄLTÄ.

Tutustu tuotteeseen

Parhaat affiliate markkinoijat käyttävät kumppaninsa tuotteita. Kun käytät tuotetta jota markkinoit tunnet sen myös hyvin ja sinun on helppo myös myydä sitä. Sinun on tällöin myös helppo antaa asiantunteva kuva itsestäsi ja herärät luottamusta. On nimittäin tärkeätä pitää mielessä, että kaiken menestyvän liiketoiminnan perustana on luottamus.

.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti