Kuinka välttää affiliate huijauksia.

Affiliate markkinointi on joskus kuin nuorallakävelyä yrittäessäsi miettiä kuinka paljon kuluttaa rahaa sivustoosi ja paljonko se tuottaa sinulle. Oman nettisivun maksullinen mainostaminen kannattavaa, mutta ainoastaan, jos sivusto tuottaa enemmän kuin kulutat siihen, eikä se aina ole aivan yksinkertaista. Kuinka sitten varmistaa ettei mainostaminen tee tyhjäksi ponnistelujasi? Seuraavassa muutama hyvä vinkki:

  • Ole Realistinen. Vaikka affiliate markkinoinnilla voikin tienata kasapäin rahaa, ei kuitenkaan kannata odottaa, että sitä tulisi heti €10 000 kuukaudessa. Kaikki tuotteet myyvät eritavalla ja kestää aina hetken löytää oikea markkinarako. Kokemus onkin tärkeätä kumppanuusmarkkinoinnissa ja mitä enemmän kokemusta sitä paremmin pärjäät. Ole siis kärsivällinen äläkä luovuta ja voit olla varma, että tulosta syntyy kokemuksen kasvaessa.
  • Opi mainostamaan. Googlen Adwords palvelu tarjoaa erinomaisen ja helpon välineen mainostajalle. Olet varmasti nähnyt mainoksia googlen hakutulosten yläpuolella ja oikeassa laidassa lähes joka haussa. Googlella tehdään satoja tuhansia hakuja joka sekuntti ja kaikista hauista yli 80%, joten todennäköisyys sille, että google haku laukaisee avainsanasi on hyvin korkea. Adwordsissa voit mainostaa joko niin, että maksat jokaisesta mainoksen näytöstä tai jokaisesta klikkauksesta. On tärkeää, että asetat panoksesi oikein, jotta komissiosi on suurempi kuin mitä maksat Googlelle. 
  • Varmista että affiliate kumppanisi on luotettava. Jos olet aloittelija kannattaa pidättäytyä isoissa, tunnetuissa kumppaneissa kunnes olet oppinut tavoille. On nimittäin olemassa myös toimijoita, jotka ottavat mielellään vastaan affiliate ponnistuksesi, mutta jotka eivät välttämättä toimi itse täysin rehellisesti. Aloittelijan kannattaa siis pidättäytyä tunnetuissa kumppaneissa jotka maksavat asiallisesti ja toimivat muutenkin rehellisesti myös sinua kunnioittaen. Et varmastikaan halua, että ensimmäinen yrityksesi affiliate markkinoinnin parissa päättyy vedätykseen.


Ikävä kyllä affiliate markkinoinnin kasvettua viimeaikoina erittäin tuottavaksi liiketoiminnaksi se on tuonut alalle myös paljon huijareita. Jos olet "vanha kettu" affiliate markkinoinnissa osaat varmasti temput, mutta aloittelijan kannattaa valita kumppani tarkasti ennen kuin on oppinut kuinka saavuttaa  parhaan kustannus/tulo tasapainon. 

Tärkeinpänä oppina kuitenkin kaikille affiliate markkinoijille: Ole kärsivällinen äläkä luovuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti