Markkinoiden valitseminen - Eli mikä on paras affiliate ohjelma?


Nyt, kun harkitset omien affiliate nettisivujen avaamista sinun  tulisi valita tuote, jota aiot markkinoida. Aikaisemmin on tullut esiin se, että on hyvin tärkeätä valita sellaiset markkinat, joista on itse kiinnostunut ja josta tiedät paljon koska sinun tulisi kyetä tietojesi avulla markkinoimaan tuotetta mahdollisille ostajille ja saada heidät ostamaan tuote.

Tuotetta tai markkinoita valitessasi ei kannata pelätä keskittymistä kohtuullisen suppeillekin markkinoille. Mitä tarkoitan täälä on se, että saattaa olla jopa kannattavaa valita markkinat, joka ei ihan kaikkia kiinnosta. Jos ajattelet esimerkiksi televisioita, joita lähes kaikki käyttävät ja joiden markkinat ovat valtavat, voit olla aika varma, että ostohalukas kuluttaja menee johonkin suureen tarvarataloon, joita löytyy joka puolella,  kuten Giganttiin ja ostaa tuotteen sieltä. Jos taas myyt tuotetta, jota ei ole tarjolla joka paikassa löytävät myös asiakkaat todennäköisesti sinun luokse.

Kiinnitä myös huomiota siihen, että sivustosi sisälyö vastaa kohderyhmääsi. Jos olet kauppaamassa ryppyvoiteita kannattaa sivustojen sisältö olla muiltakin osin sellaista, joka kiinnostaa hieman iäkkäämpiä, eikä sellaista josta lähinnä teini-ikäiset lumilautailijat ovat kiinnostuneita. Luonnollisesti myös toisinpäin, eli jos olet myymässä skeittilautoja kannattaa sivut kokonaisuudessaan suunnitella kyseiselle kohderyhmälle. Tietenkin on olemassa myös sellaisia tuotteita, kuten CD levyt tai kirjat, jotka toimivat yli sukupolvien, mutta toki voit tällaistenkin tuotteiden osalta keskittyä tiettyyn kohderyhmään. SIlloinkin kannattaa valita kohderyhmä, jonka tuntee parhaiten.

Täsmämarkkinointi voi olla hyvin haastavaakin. Monet haluavat luoda affiliate sivuston, joka pyrkii tavoittamaan mahdollisimman laajan joukon ihmisiä. Vaikka laajat ihmismassat saattavatkin kuulostaa houkuttelevalta, saattaa helposti käydä niin ettet tavoita ketään. Kun keskityt suppeampaan ryhmään, joka todennäköisesti myös ostaa tuotteen, voit helposti markkinoida tuotetta tehokkaasti ja saat myynnit räjähdysmäiseen kasvuun.